At Modern Luxury, connection and community define who we are. We use cookies to improve the Modern Luxury experience - to personalize content and ads, to provide social media features and to analyze our traffic. We also may share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. We take your privacy seriously and want you to be aware that we have recently made changes to our Privacy Policy, which can be found here.

I AGREE
    

A Home With a Game Plan

Zahid Sardar | September 17, 2014 | Story Interiors

Apple Creative Director Lane Foard, who speaks in a southern Virginia drawl, named his home the Fitty Wun house after its Cole Valley address. But it could just as easily be known as the Witty Fun House.

“They really wanted an informal environment,” says architect Jonathan Feldman, who transformed the 1915 Marina-style home for Foard, his wife, Nicole Rimpel (a hospitalist at Stanford Medical Center), and their sons, Cooper, 14, Riley, 11, and Jake, 6.

“All of our rooms serve a function and are used,” adds Foard. “There are no precious spaces.” in the kitchen, a wood and rope swing—a Christmas present originally intended for the family’s summer home in Martha’s Vineyard but suspended from the staircase—often makes a wide arc between the living and dining rooms, zooming past the kitchen island “at 90 miles per hour,” Feldman says, chuckling.

The tour de force, a spiraling rolled-steel staircase, connects the ground-floor den and kitchen, the second-story dining and living rooms, and three high-ceilinged bedrooms upstairs. The mezzanine level houses Foard’s office, where the sign on the door reads, “L.W. Foard & Sons: Jackassery, Tomfoolery, High Jinks and General Nonsense” in stately black and gold leaf.

“Such a design is not typically in our playbook,” project architect Taisuke Ikegami says of the open-core layout. but with three rowdy boys, a dog, and two kittens romping through the rooms, “we definitely needed space,” Rimpel says. With this 4,200-square-foot townhouse, they got it. “I grew up in a house where all the neighborhood kids liked to hang out,” Foard explains. “We wanted a friendly home like that to keep a close eye on things and everyone within earshot.”

Originally published in the October issue of San Francisco

Have feedback? Email us at letterssf@sanfranmag.com
Follow us on Twitter @sanfranmag



Tags:

Photography by: