At Modern Luxury, connection and community define who we are. We use cookies to improve the Modern Luxury experience - to personalize content and ads, to provide social media features and to analyze our traffic. We also may share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. We take your privacy seriously and want you to be aware that we have recently made changes to our Privacy Policy, which can be found here.

I AGREE
    

Slipping Into Something More Comfortable

Lauren Murrow | January 8, 2014 | Story Interiors

How do you double the size of a historic Victorian while preserving its facade? “Mole-hole it,” says designer Lauren Geremia, who oversaw the renovation of this Noe Valley home. Before she came on board, construction crews stripped the house down to the studs, dropped the foundation two feet, and excavated the front hill—hauling off 25 semi-trailers’ worth of dirt in the process. The new sublevel would contain three bedrooms and two baths, allowing Geremia the space to blow out the kitchen and living room upstairs.

The owners, Matt Dixon, a coach for elite endurance athletes, and Kelli McMaster, who works in ad sales at Google, wanted a wide-open, modern home for hosting dinner parties and houseguests. They also knew that it needed to be kid-friendly: McMaster became pregnant with their son, Baxter, the following year. “We wanted it to be designed, but not pretentious,” she says.

For her part, Geremia gravitates toward risk-taking, outside-the-box clients. It was she who persuaded the couple to paint their home a monochromatic navy blue. She covered the walls of Baxter’s bathroom—“The nicest kid bathroom ever,” declares McMaster—in copper penny tiles, pretty money for a one-year-old. “I wanted something fun and flip but not super-juvenile, so he won’t hate it by the time he’s 12,” Geremia says. She customized the bulk of the home’s features, from the netlike light fixture glowing above the stairwell—an antique prop that she found in Belgium and had rewired—to the magnetic hot-rolled steel fireplace and closet in the living room, which now bear family photos. “They really let me go for it,” Geremia says, though there was one exception to her creative free rein. “Originally,” she admits, “I wanted to paint the whole house red.”

Originally published in the January issue of San Francisco

Have feedback? Email us at letterssf@sanfranmag.com
Email Lauren Murrow at lmurrow@modernluxury.com
Follow us on Twitter @sanfranmag
Follow Lauren Murrow on Twitter @laurenmurrow



Tags:

Photography by: